Ny PET-rapport om racistiske forbrydelser

Det er sidste gang at PET udgiver rapporten i sin nuværende form. Fra og med næste rapport er det ikke alene forbrydelser motiveret af racisme eller religion der inkluderes, men også dem hvor baggrunden er “politiske spørgsmål” eller “seksuel orientering”.

Rapporten sætter antallet af forbrydelser med racistisk eller religiøst motiv til 175 i 2008 mod 35 i 2007. Opgørelsen er dog mildest talt upræcis og utroværdig. PET omtalte i sin rapport fra 2005 f.eks. følgende som ‘racistisk eller religiøst motiveret kriminalitet’:

“Den 29. april 2005 blev der forøvet hærværk på muren omgivende den israelske ambassade, idet flere gerningsmænd af dansk oprindelse med rød, grøn og sort maling havde skrevet ”Riv muren ned”.”

I år er det ikke blevet bedre. I kategorien “Kriminelle forhold, der har et tvivlsomt racistisk eller religiøst motiv” kan man blandt andet finde følgende:

Den 23.- 24. oktober 2008 blev der anmeldt hærværk på en skole, hvor der var malet graffiti på 40 steder i form af tags samt hagekors og tallet ”88”. Tallet ”88” ses ofte anvendt i graffitikredse, hvor 8-tallet henviser til bogstavet ”H”, som er det 8. bogstav i alfabetet. ”HH” betyder ”Heil Hitler”

Hvordan det kan være ‘tvivlsomt’ at 40 tilfælde af hagekors og 88-graffiti er racistisk, skal man vist være ansat i PET for at forstå.

 Download rapporten fra PETs hjemmeside (pdf)