Nazi-fiasko i Stockholm

Det var det højreekstreme parti Nationaldemokraterna der havde indkaldt til demonstration for at hylde den svenske konge Karl XII på dennes dødsdag. 30. november-demonstrationerne har været en af de vigtigste datoer for svenske højreekstremister de seneste årtier, men den blev i år en massiv fiasko.

Nätverket Mot Rasism havde indkaldt til mod-demonstration, en demonstration der samlede cirka 400 deltagere. Mange antifascister forsøgte at komme helt tæt på marchen, men politiet var mødt talstærkt frem, og havde nogenlunde succes med at holde antifascisterne væk fra nazi-marchen.

I lørdags marcherede Svenska Motståndsrörelsen (SMR) i Stockholm for at ære ‘karoliner-ånden’. De samlede 60-70 personer, og fik under massivt politi-opbud gennemført sin march fra Riddarholmskyrkan til Östermalmstorg.

Undervejs måtte politiet dog flere gange stoppe nazisterne kortvarigt, da området omkring marchen var præget af antiracististiske moddemonstranter der råbte slag- og skældsord af nazisterne.

Se fotos fra SMRs demonstration i lørdags på Research.nu

Tags: