Antifascist myrdet i Rusland

I løbet af de seneste par år er en række antifascister blevet myrdet i Rusland. I langt størstedelen af sagerne før mordet på Ivan viste det sig, at det var ultranationalister og nazister der stod bag. Ifølge argentinsk Indymedia gik der heller ikke længe før mordet på Ivan blev debatteret på diverse nazistiske internetfora.

Ivan Khutorskoi var et velkendt ansigt på den antifascistiske scene i Moskva, hvor han blandt andet hjalp med sikkerhed til antifascistiske koncerter og arrangerede antifascistiske kampsportsturneringer. Ivan var gennem mange år meget engageret i den venstreradikale bevægelse i Rusland, og vellidt af hans kammerater. På trods af trusler, fire enkeltstående overfald begået af forskellige højreradikale grupper og offentliggørelsen af Ivans fulde navn og adresse med opfordringer til at likvidere ham, fortsatte Ivan kampen mod fascismen.

Mordet på Ivan understreger kun den enorme vigtighed af at fortsætte kampen mod fascisme i alle dets afskygninger, uanset hvor den viser sit ansigt.

Altid savnet, aldrig glemt!

Mere omtale af sagen og situationen i Rusland:

 Autonom Infoservice

 Modkraft

 Indymedia