Nazi-Jonni på anklagebænken – igen

Rigsadvokaten har valgt at tiltale Jonni Hansen, lederen af det danske nazistparti, Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), for på et antal løbesedler at have overtrådt straffelovens racismeparagraf.

Retten skal stå i Roskilde d. 14. december i år. Hvorvidt nazilederen kan straffes for racisme vil vise sig til den tid – selvom DNSB er erklærede racister, og fuldt ud bakker op om det tyske naziregimes forbrydelser i 1930’erne og 40’erne.

Jonni Hansens nazistiske forbrydelser

Det er ikke første gang Jonni Hansens fremmedfjendske og antidemokratiske virke, bringer ham i konflikt med loven.

Senest i 2007, hvor han modtog en fængselsdom for vold mod en politibetjent, ved DNSB’s fejlslagne Hessmarch i Kolding. De fleste husker nok pressebillederne fra de efterfølgende øjeblikke, hvor nazilederen afmægtigt rodede rundt på græsset under sin anholdelse.

I december 1999 kørte han sin bil direkte ind i en gruppe antiracistiske fagforeningsfolk, under en aktion ved naziborgen i Greve. Aktivisterne var i færd med at nedrive plankeværket omkring den huset, og gøre en ende på den måde nazisterne har forskanset sig og skjuler sig for omverden. Det endte dog nær i mord, med den livsfarlige påkørsel, som Jonni Hansen modtog en dom på halvandet års fængsel for.

Ridser i lakken

Jonni Hansen er langt fra den eneste i nazipartiet, der har brudt loven i forbindelse med sin nazisme. Antallet af tilfælde, hvor medlemmer af DNSB er blevet dømt for overfald, racisme og trusler m.v. er alt for omfattende til at liste op i denne artikel – for slet ikke at tale om forbrydelser de ikke er blevet dømt for.

Lad os blot i flæng nævne et par velkendte episoder, fra et par af de andre ledende DNSB’eres synderegister.

Niels Kristensen, mangeårigt medlem af DNSB, begik ved den før omtalte Hessmarch i 2007 et brutalt overfald på en teenagepige med indvandrerbaggrund. Pigen der stod og kiggede på nazimanifestationen, blev slået ned og sparket 8-10 gange med Niels Kristensens sikkerhedsstøvler, mens hun lå på jorden. For overfaldet modtog han en dom for grov vold på tre måneders fængsel.

Esben Rohde Kristensen, ligeledes mangeårigt medlem, blev idømt 40 dages fængsel i 1999, for at true og svinge med en økse, efter forbipasserende ved den nu lukkede naziborg i Nørre Sundby.

I 2000 forsøgte samme Esben Rohde Kristensen, at overfalde den daværende sydafrikanske præsident, under et statsbesøg i Danmark. Han blev senere dømt for at have råbt “nigger” efter præsidenten.

DNSB’s forkrampede forsøg på at fremstå som et legalt politisk parti er ikke meget værd, når deres medlemmer gang på gang gør sig skyldige i vold mod minoritetsgrupper og antiracister. Nazismen er en ideologi baseret på vold. Vold mod etniske minoriteter, homoseksuelle, handicappede og venstreorienterede – mennesker der ikke passer ind i nazisternes ønskesamfund.

Derfor er de farlige til enhver tid. Selvom DNSB, med deres ynkelige leder i spidsen, er noget de fleste griner af, og selvom de aldrig kommer til at vinde politisk indflydelse, udgør de en trussel mod deres udnævnte fjender. Som vi har set, har de intet lavmål.

Projekt Antifa følger naturligvis Jonni Hansens retssag i den kommende tid.