22 flygtninge tvangsudvist – protester over hele landet

22 af de afviste flygtninge fra Irak, der siden rydningen af Brorsons Kirke har siddet fængslet, er blevet tvangsudvist i dag. Politiet afhentede de 22, heriblandt en person der beviseligt har været udsat for tortur, i ly af nattens mørke, for at undgå offentlighedens øjne på sig.

Selve deportationerne skete fra Odense Lufthavn, med et chartret fly fra selskabet Danish Air Transport. Flygtningenes advokat blev ikke informeret om udvisningen, ligesom de tidligere er blevet nægtet advokatbistand ved de kontroversielle møder, med en delegation af irakiske embedsmænd. Under disse møder blev flere af flygtningene truet verbalt med sanktioner, når de lander i Irak.

Den danske stat sender disse flygtninge tilbage til alt det de var tvunget til at flygte fra. I værste fald bliver de sendt i favnen på deres bødler. Det er den type ‘retfærdighed’ som den såkaldte retsstat bygger på: ulighed for loven.

Deltag i protesten onsdag aften

Kirkeasyl indkalder til demonstrationer over hele landet, i protest imod de racistiske udvisninger.

København: Kl 18:30 foran Integrationsministeriet, Holbergsgade 6.

Aalborg: Kl 19 på Louiseplads.

Odense: Kl 21 Flakhaven.

Århus: Kl 21 Rådhuspladsen.

Svendborg: Kl 17 Scenen på Torvet.

Rosklide: Kl 18.30 Stændertorvet.

Se hele indkaldelsen på Kirkeasyl.dk.

Tags: