Uno di noi – ny film om mord på antifascister

Filmen “Uno di noi” (En af os, red.) er lavet med udgangspunkt i et vægmaleri i den tyske by Bochum. Her portrætteres syv antifascister fra blandt andet Italien, Tyskland, Spanien, Tjekkiet og Rusland, der alle er blevet myrdet af nazister. Her er historien om den tyske punker Thomas Schulz, blandt venner blot Schmuddel, der i marts 2008 blev dræbt af en ung nazi-skinhead i Dortmund. Der er også historien om den kun 18-årige Jan Kucera, en tjekkisk antifascist, der i januar 2008 blev dræbt af en 20-årig nazist.

Uno di noi er et stærkt og ubehageligt bevis på, at nazistiske grupper i store dele af verden er ikke blot er på fremmarch, men også at der sker en radikalisering og optrapning i deres brutale angreb på alle, der ikke passer ind i deres verdensbillede.

Filmen varer 25 minutter og er produceret af Antifa Jugend Bochum. Den kan downloades med engelsk speak på filmens hjemmeside.